summer_general300x250.jpg

camere foto

marți, 15 aprilie 2014

Ionut Niculae...        Pe Ionut l-am cunoscut la Festivalul Undercloud  (nu mai e deloc o surpriza acest lucru).L-am vazut prima oara in spectacolul lectura 'Aplauze pentru Lena' alaturi de Pusa Darie si Marius Manole.Chris Simion a avut nevoie de un om din public si l-a ales  intimplator pe el - si a fost foarte bun.Ca dovada  in spectacolul sau 'Hotii de frumusete' ,Chris Simion i-a oferit rolul  'Raymond'
        Ionut e un actor cu mult talent si care reuseste prin jocul sau sa transmita multe emotii.L-am vazut jucind in spectacolul 'Clasa noastra' la Teatrul Foarte Mic si ' Cabaretul cuvintelor ' la teatrul Mignon alaturi de colegii lui de generatie si mi-a placut tare mult.Nu mai cred in cuvintele ca nu mai avem actori care sa duca spiritul teatrului mai departe.
      

Clasa noastra la MTR
                     De ce ai ales sa faci teatru ?

               Nu am un motiv pentru care am ales să practic această meserie. Poate pentru că vreau sa fiu în centrul atenţiei. Înainte de a rosti primele vorbe pe o scenă, scrise de altcineva, am lucrat într-o tipografie.
      O bună perioadă de timp. Aproximativ doi ani. 
             Din cauza programului destul de aglomerat de la locul de muncă, nu prea aveam timp să mai dau şi pe la liceu. Diriginta mea, profesoară de engleză, mi-a propus să o ajut la un proiect European, în care trebuia să fac nişte documente în powerpoint, pentru a-mi da o notă de trecere. 
             Proiectul s-a desfăşurat în formă de scenetă, mie mi s-a părut interesant să apar în faţa unor oameni şi să prezint transportul din România ( pentru mine era distractiv ), aşa că am participat şi eu. După ce am prezentat proiectul, directoarea liceului mi-a propus să intru în trupa de teatru. Am făcut nişte spectacole, am luat nişte premii, mi-am dat demisia de la locul de muncă, şi de atunci viaţa mea a căpătat o întorsătură favorabilă, zic eu.

             Le mulţumesc tuturor celor ce au contribuit la ceea ce sunt acum. Cabaretul cuvintelor
                                    O invitaţie la teatru, în general

              Eu am învăţat la facultate că teatrul este oglinda societăţii. Nu ştiu dacă această afirmaţie mai este valabilă. Nici nu contează.
             Eu cred că oamenii au nevoie de poveşti. În care să se regăsească, sau nu. Cu care să fie de acord, sau nu. Nu vreau să dau impresia că aş fi un Messiah al teatrului. Doamne fereşte !
           Am doar 22 de ani. N-am nici măcar rate la bancă. Până la urmă, ne place sau nu, teatrul este o formă de cultură. Aşa cum mergem la discotecă să ne distrăm, cum mergem la un meci de fotbal sau stăm acasă şi ne uităm la televizor, la fel ar trebui sa mergem şi la un concert de muzică clasică, să citim o carte sau să mergem la teatru.
           Nu vreau să dau sfaturi, nu sunt în măsură, dar le sugerez oamenilor să renunţe la două beri pe care ar putea să le bea în centrul vechi, şi banii ăia să-i dea pe un bilet la teatru. Dacă o să le placă să mai vina, dacă nu să mai încerce şi a doua oară, poate c-au văzut un spectacol prost.  


1     
Clasa noastra la  Teatrul Foarte Mic
   O invitaţie la spectacolele mele Îi invit pe spectatori la spectacolele mele pentru că sunt cu tineri, şi avem nevoie de susţinere. Un spectator care merge la teatru măcar de trei ori pe lună, cred eu că e interest să descopere tineri, şi să le urmărească parcursul de-a lungul timpului. Şi am întâlnit astfel de oameni care au venit la un spectacol de-al meu şi pe care i-am regăsit şi la un altul, sper eu că din motivul amintit mai sus. Celor care merg mai rar, le sugerez să rişte şi intre într-o sală de teatru unde se joacă un spectacol fără un cap de afiş. S-ar putea să aibă o surpriză. Tuturor celor care vor să se aventureze îi invit să păşească cu încredere la Green Hours unde se joacă spectacolul “ Suntem ceea ce iubim “, un recital de poezie de Nichita Stănescu, regia: Laura Vladoiu,  la Teatrul Foarte Mic la spectacolul “ Clasa Noastra “ de Tadeusz Slobodzianek ,in regia Simonei Maicanescu sau la Teatrul Mignon la “ Cabaretul cuvintelor “ de Matei Visniec ,in regia lui Alexandru Nagy.
                
Hotii de frumusete

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu