summer_general300x250.jpg

camere foto

joi, 27 martie 2014

La multi ani,de Ziua Mondiala a Teatrului !

         La multi ani,actorilor,regizorilor,scenografilor,dramaturgilor precum si oamenilor din spatele cortinei(cei care se ocupa de sunet si lumina,masinisti,recuziteri,costumiere).Imi place sa merg la teatru pentru ca imi ofera multe bucurii si satisfactii.E multa magie si mai ales multa iubire in aceste spectacole de teatru ,si tare se mai simte atunci cind actorii joaca din suflet pentru ca  reusesc sa ne transmita emotii,multe emotii....Si pentru a sublinia ceea ce am spus,am adaugat si un citat spus de Joseph L.Mankiewicz :

           JOSEPH L. MANKIEWICZ  :   „...Ziceam că teatrul e nouă zecimi muncă istovitoare care înseamnă transpiraţie, aplicaţie, meşteşug. A fi un bun actor în teatru înseamnă să vrei să fii asta mai mult decât orice pe lume, înseamnă o concentrare de dorinţă, de ambiţie şi de sacrificiu cum nu o cere nici o altă profesie. Şi mai cred că bărbatul sau femeia care acceptă această condiţie nu poate fi un om obişnuit, nu poate fi oricine. Să dai atât de mult, pentru – aproape întotdeauna – atât de puţin!

- Atât de puţin ai spus? De ce? Dacă n-ar exista nimic altceva decât aplauzele... Am ascultat în culise publicul aplaudând. Este ca şi când valuri de dragoste ar trece peste rivaltă şi te-ar împresura. Imaginează-ţi să ştii că în fiecare seară sute, mii de oameni te iubesc. Ei zâmbesc, ochii le strălucesc, le-ai adus bucurie. Ei te vor, tu le aparţii. Numai asta doar şi merită orice”  .
Maia Morgenstern-





Lear -Teatrul Bulandra
Radu Beligan


Palaria Florentina -Teatrul National Iasi

Hei iu,iu,iu....Godot Cafe Teatru


Rodica Mandache

Aualeu Teatru -Timisoara

Boemii - Teatrul din Franta

Pescarusul Teatrul Bulandra

Costume Doina Levintza

Roxana Docan si Ionel Docan -light/sound designer



Scenografia: Diana Ruxandra Ion

Albina- Teatru Japonez

Oscar si Tanti Roz Teatrul Bulandra


Anca Sigartau si Manuela Cara



O scrisoare pierduta - Craiova

Cosmin Alexandru Purice si Mircea M.Ionescu

Medeea Marinescu si Lia Bugnar
Faust -Teatrul Radu Stanca Sibiu
Curriculum vitae -Natalie Ester

sâmbătă, 22 martie 2014

Pusa Darie


         Invitata mea de azi este actrita Pusa Darie actrita la Teatrul National din Iasi.




Aplauze pentru Lena

Pe actrita Pusa Darie am vazut-o pentru prima oara la Festivalul Undercloud, in spectacolul lectura 'Aplauze pentru Lena' de Valentin Nicolau, regie Chris Simion, unde partener de scena i-a fost Marius Manole. Interpretarea ei m-a cucerit definitiv!.Am vazut-o apoi la  Godot Cafe in spectacolul one woman show 'Terapie prin sex ' unde umorul de calitate abunda.. One woman show, Puşa Darie joaca si se joaca cu rolurile, coboara printre spectatori -e plina de energie si reuseste sa transmita multa emotie si, mai ales, se asigura ca nu vei uita niciodata mesajul pe care il transmite prin interpretarea sa. Am revazut-o cu drag ,cind a revenit in Bucuresti, in spectacolul 'Palaria Florentina' -  regia Silviu Purcarete, si m-a fermecat din nou prin talentul ei remarcabil.

Terapie prin sex
Terapie prin sex

Pusa Darie   :     De ce fac teatru?!
Este una dintre putinele meserii in care poti darui mult,mult
Ce lucru minunat este sa vezi la aplauze ochii oamenilor plini de bucurie si fericire
Este o meserie in care iubirea este rasplatita cu iubire,
de cite ori urc pe scena ma bucur ca un copil si fac tot ce pot sa ma joc  cit mai frumos si mai adevarat
pe scena ma simt libera,fericita si bucuroasa ca pot face daruri
Este minunat ca in ultimii ani salile de teatru sunt pline,
cred ca nicaieri nu poti simti o emotie de orice fel ar fi ea ,mai bine ca la teatru.






Palaria Florentina



sâmbătă, 15 martie 2014

Andrei Radu...

          Astazi invitatul meu e Andrei Radu -student in anul II la UNATC clasa profesor Doru Ana si profesor de grupa Paul Chiributa.Pe Andrei l-am cunoscut anul trecut la Festivalul Undercloud unde amandoi am fost voluntari .Andrei are talent si reuseste ca prin jocul sau sa transmita multe emotii.Ne-am inteles foarte bine ca si colegi ,asa ca atunci cind am vazut ca joaca in doua spectacole -mi-am zis ca trebuie sa il vad si pe scena .Si mi-a placut ce am vazut,de aceea va recomand cu drag  spectacolele in care joaca...o sa vedeti ca merita sa vedeti si spectacole cu tineri actori nu numai cu actori consacrati.
L-am rugat pe Andrei sa imi spuna de ce a optat pentru actorie ,raspunsul il gasiti mai jos...

      "In primul rand, am decis sa fac teatru la sfarsitul cl. a XII-a, insa nu am avut incredere suficienta sa trec peste obstacolele din acel moment si sa dau la UNATC. Credeam ca numai oamenii "speciali" pot face actoria, dar  usor, usor, mi-am dat seama ca nu trebuie sa fii "special" ca sa faci asta,ci trebuie sa fii cu adevarat pasionat si sa muncesti.
Am dat la o alta facultate, anume Facultatea de Litere, care mi-a prins foarte bine ca experienta si am reusit sa imi clarific mult mai bine prioritatile. Intre timp, am avut norocul incredibil de a intra in Compania de teatru OKaua care mi-a usurat decizia de a alege actoria.
In acel moment m-am decis sa fac tot ce-mi sta in putere sa dau la UNATC si sa imi implinesc visul. Ideea este ca as fi regretat toata viata sa stiu ca nu am urmarit ce mi-a placut cu adevarat. Acum sunt impacat din toate punctele de vedere si toata atentia mea este indreptata in consolidarea meseriei alese.
Am fost pasionat de mic. De atunci imi placea sa fiu in centrul atentiei,sa imit fel si fel de oameni, sa transmit o emotie, un mesaj, o idee, acum imi place la fel mult, dar la un nivel avansat. :)
 De ce imi place teatrul?Ca aici ma exprim in totalitate, ca pot sa daruiesc oamenilor aceleasi emotii pe care le avem cu totii, ca este viu.

     O invitatie la teatru... Fiecare om vine dintr-un anumit motiv: ca e pasionat, ca e curios, ca e fan al unui actor sau regizor, ca vrea sa se rupa de cotidian. Indiferent, cu totii avem nevoie de un "refugiu" in care sa nu ne mai gandim la munca, la probleme, la rautati, ci pur si simplu sa ne bucuram de o lume fictiva, inspirata din viata de zi cu zi. E ca atunci cand asculti o melodie si te duce cu gandul la cineva sau la un anumit moment. Ca atunci cand te uiti la un film si te relaxezi sau intri inpovestea lor. Ca atunci cand bei si uiti de tine. Cam asta se intampla sicu omul cand vine la teatru: uita de el, se relaxeaza si se bucura de ce se intampla in acel moment.
    In legatura cu spectacolele in desfasurare, momentan este "One Life Show",scris de Mihai Ignat. Este primul spectacol in care joc de cand sunt in facultate. Aici adaug multumirile de rigoare colegului meu, Victor Tapeanu.Impreuna am lucrat la acest spectacol plecand de la experienta noastra,fara sa facem lucruri pe care nu le stapanim. Il consider un spectacol sincer, natural si necesar etapei noastre de lucru. Poate fi vazut la Godot-Cafe Teatru.
One Life Show

    In continuare joc si in "Cantareata Cheala", de Eugene Ionesco. Teatrul absurdului este alta mancare de peste, dar care poate fi foarte savuros daca este inteles cum trebuie. Acesta poate fi vazut la Institutul Francez.

Cantareata cheala

Lucrez si la alte spectacole, dar inca nu sunt finalizate. Toate la timpul lor, desigur... :)"