summer_general300x250.jpg

camere foto

sâmbătă, 15 martie 2014

Andrei Radu...

          Astazi invitatul meu e Andrei Radu -student in anul II la UNATC clasa profesor Doru Ana si profesor de grupa Paul Chiributa.Pe Andrei l-am cunoscut anul trecut la Festivalul Undercloud unde amandoi am fost voluntari .Andrei are talent si reuseste ca prin jocul sau sa transmita multe emotii.Ne-am inteles foarte bine ca si colegi ,asa ca atunci cind am vazut ca joaca in doua spectacole -mi-am zis ca trebuie sa il vad si pe scena .Si mi-a placut ce am vazut,de aceea va recomand cu drag  spectacolele in care joaca...o sa vedeti ca merita sa vedeti si spectacole cu tineri actori nu numai cu actori consacrati.
L-am rugat pe Andrei sa imi spuna de ce a optat pentru actorie ,raspunsul il gasiti mai jos...

      "In primul rand, am decis sa fac teatru la sfarsitul cl. a XII-a, insa nu am avut incredere suficienta sa trec peste obstacolele din acel moment si sa dau la UNATC. Credeam ca numai oamenii "speciali" pot face actoria, dar  usor, usor, mi-am dat seama ca nu trebuie sa fii "special" ca sa faci asta,ci trebuie sa fii cu adevarat pasionat si sa muncesti.
Am dat la o alta facultate, anume Facultatea de Litere, care mi-a prins foarte bine ca experienta si am reusit sa imi clarific mult mai bine prioritatile. Intre timp, am avut norocul incredibil de a intra in Compania de teatru OKaua care mi-a usurat decizia de a alege actoria.
In acel moment m-am decis sa fac tot ce-mi sta in putere sa dau la UNATC si sa imi implinesc visul. Ideea este ca as fi regretat toata viata sa stiu ca nu am urmarit ce mi-a placut cu adevarat. Acum sunt impacat din toate punctele de vedere si toata atentia mea este indreptata in consolidarea meseriei alese.
Am fost pasionat de mic. De atunci imi placea sa fiu in centrul atentiei,sa imit fel si fel de oameni, sa transmit o emotie, un mesaj, o idee, acum imi place la fel mult, dar la un nivel avansat. :)
 De ce imi place teatrul?Ca aici ma exprim in totalitate, ca pot sa daruiesc oamenilor aceleasi emotii pe care le avem cu totii, ca este viu.

     O invitatie la teatru... Fiecare om vine dintr-un anumit motiv: ca e pasionat, ca e curios, ca e fan al unui actor sau regizor, ca vrea sa se rupa de cotidian. Indiferent, cu totii avem nevoie de un "refugiu" in care sa nu ne mai gandim la munca, la probleme, la rautati, ci pur si simplu sa ne bucuram de o lume fictiva, inspirata din viata de zi cu zi. E ca atunci cand asculti o melodie si te duce cu gandul la cineva sau la un anumit moment. Ca atunci cand te uiti la un film si te relaxezi sau intri inpovestea lor. Ca atunci cand bei si uiti de tine. Cam asta se intampla sicu omul cand vine la teatru: uita de el, se relaxeaza si se bucura de ce se intampla in acel moment.
    In legatura cu spectacolele in desfasurare, momentan este "One Life Show",scris de Mihai Ignat. Este primul spectacol in care joc de cand sunt in facultate. Aici adaug multumirile de rigoare colegului meu, Victor Tapeanu.Impreuna am lucrat la acest spectacol plecand de la experienta noastra,fara sa facem lucruri pe care nu le stapanim. Il consider un spectacol sincer, natural si necesar etapei noastre de lucru. Poate fi vazut la Godot-Cafe Teatru.
One Life Show

    In continuare joc si in "Cantareata Cheala", de Eugene Ionesco. Teatrul absurdului este alta mancare de peste, dar care poate fi foarte savuros daca este inteles cum trebuie. Acesta poate fi vazut la Institutul Francez.

Cantareata cheala

Lucrez si la alte spectacole, dar inca nu sunt finalizate. Toate la timpul lor, desigur... :)"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu