summer_general300x250.jpg

camere foto

joi, 12 martie 2015

Mike Godoroja & BlueSpirit


   


        Dragi vizitatori ai acestui blog, vreau să vă propun o premieră în acest spaţiu virtual dedicată teatrului. Pentru că iubesc arta, în toate formele ei, aş vrea să încep să prezint artişti şi din alte zone ale acesteia, pe care îi admir şi îi respect, cu aceeaşi forţă cu care îi admir şi îi respect pe oamenii teatrului .                             Aşadar, astăzi vreau să vă vorbesc despre formaţia de rock-blues “Mike Godoroja & Blue Spirit” şi, apoi, să-l las pe liderul acesteia să vă povestească despre el şi despre muzica sa, într-un scurt interviu. Membrii săi, Mike Godoroja - voce,Vali Vatuiu - tobe, Alex Visan-ghitare si buzuchi , Alex Davidescu -bas,Mihai Alexandru Tacoi - ghitare,banjo,dulcimer,mandolin, sunt cei care au reuşit să dea naştere unui proiect muzical deosebit. 
       Pe Mike Godoroja îl puteţi auzi în concertele sale din Bucureşti şi din ţară, dar şi în emisiunea sa, realizată împreună cu Florian Lungu, la TVR, unde ne cântă şi ne încântă cu muzica sa  în fiecare miercuri,emisiunea se numeste  ' Noapte Indigo "                                                                                         Ce este interesant la trupa lui Mike Godoroja, este modul unic în care reuşeşte să folosească într-un singur spectacol o multitudine de instrumente: banjo, mandolin, dulcimer, slide guitar, bouzuki, acordeon,kazoo. 
Fiecare concert al trupei este unic,deoarece Mike improvizeaza mult,si pe linga faptul ca e un artist care canta blues,el si spune cite o poveste inaintea fiecarui cantec incat ai impresia ca te afli in fata unei piese de teatru,sau mai bine zis un muzical.
            Activitatea lui Mike Godoroja este impresionantă, mai ales prin colaborările sale numeroase cu artişti din mai multe zone: Dan Mircea Cipariu, Marius Mihalache, Trei Parale, WG Weinsberger, Grigore Leşe, Ovidiu Lipan Ţăndărică,Marcian Petrescu.
Mai jos va prezint un scurt interviu cu Mike Godoroja...


   1. Care sunt primele trei cuvinte care îţi vin în minte când te gândeşti la trupa , “Mike Godoroja &         Blue Spirit”?

Mike:     Primele trei  cuvinte la care ma gandesc ar fi   :  1.Colegi
                                                                                     2.Pasiune
                                                                                     3. Daruire

 2.Care este artistul international cu care ti-ar placea o colaborare? Mike : Artistul definitiv care mi-ar onora fiinta este basistul de la Led Zeppelin - John Paul Jones.

 
 3. Ai vreun loc inedit în care ţi-ai dori să ţii un concert? Un spaţiu, o zonă, o ţară ?

  Mike:  In Romania mi-ar placea sa fac un spectacol si sper sa reusesc la Ipotesti la Centrul Cultural Mihai Eminescu,unde este o zona de vis pe care elvetienii si austriecii nu o au,iar daca ar fi sa ma gandesc la o tara, cu siguranta ,mi-ar placea sa am un concert la Londra in Anglia  .


4. Care este povestea din spatele salutului tău, pe care l-am auzit atat în concerte cat  şi în emisiune : "Buna seara Feţi-Frumoşi şi Ilene Cosânzene”.Un salut care te face sa te simti deosebit inca de la inceput auzindu-l.

Mike:    Este o dorinta de a considera fiecare spectacol ca fiind o poveste si nu o derulare de piese muzicale, nu un concert de acte muzicale,si ca orice poveste isi are personajele ei,iar dupa parerea mea aceste doua personaje Fat Frumos si Ileana Cosanzeana sunt emblematice pentru cultura noastra,pentru Romania ,prin mesajul  lor care pleaca dintr-o istorie foarte indepartata. Prin mesajul lor foarte pozitiv, foarte daruitor de iubire,eu cred in  aceasta forma de  conectivitate a oamenilor sufleteasca care este  iubirea,eu cred ca prin iubire se pot rezolva absolut toate problemele,si nu in ultimul rand este un fel de gratulare a publicului,public care iti paseste in sala de concert si care te onoreaza cu prezenta lui,ele  formeaza cele mai importante,mai célèbre si mai frumoase personaje din orice poveste romaneasca

.


 5. Pe 15 octombrie  a debutat emisiunea tv “Noapte Indigo”, realizată  împreună cu Florian Lungu. Cui I se adresează emisiunea, care este mesajul ei şi cum speri să fie receptată? Întreb pentru că am avut bucuria de a fi prezentă la una dintre inregistrarile emisiunii 'Noapte Indigo ". A fost o atmosferă plăcută, cu oameni frumoşi, cu multă muzică de calitate, cu oameni implicaţi, şi mi-aş dori ca oamenii să ştie cât mai multe despre acest proiect.

Mike:  Emisiunea 'Noapte Indigo' este o emisiune de promovare a valorilor romanesti,puse intr-un context international de cultura,de tematica,si daca vrei,de formula de comparatie.Orice artist roman nu se autoinventeaza,el calca intotdeauna pe urmele inaintasilor, iar fenomenul muzical romanesc in zona blues,jazz,rock  se refera la o muzica care nu provine in esenta din spatiul romanesc,ca atare isi are idolii sai,isi  are monstrii sacri,isi are modelele in cultura americana,anglo-saxona in principiu, si nu numai, dar ca baza acolo, si ca atare emisiunea totdeauna va pune  in acest context comparativ sau de raportare orice artist roman  pe care doresc sa il promovez in ochii publicului.
       Se adreseaza unui public care are bun simt in fata artei Evident ca aceasta emisiune nu va sensibiliza pe nimeni care este opac la arta,dar isi are drept scop racolarea de viitor public pentru spectacole de blues,jazz si rock.Ea nu este o emisiune academica,de educatie muzicala in sensul universitar, nu este o emisiune de critica stricta, si nu este o emisiune care isi propune sa fie de nisa eminamente ingusta.ci isi propune sa isi mareasca de la o editie la alta impactul  la publicul care are bun simt  la arta si sa incerce sa ii aduca in sallile de spectacol.
 
 
6.Cum a inceput colaborarea cu artistul Codrin Cardu?
       

 Mike:      Colaborarea cu acest artist a inceput mai concret,la emisiunea pe care o faceau Razvan si Dani pe vremuri la Televiziunea Nationala Romana.Acolo ne-am cunoscut,el era caricaturistul fiecarei editii iar noi am fost invitati, am inceput sa vorbim despre muzica si astfel Codrin s-a atasat mult de noi.
            Prima noastra colaborare a insemnat realizarea pachetului grafic pentru albumul ‘ Capra Vecinului ’si de acolo la colaborarea cu IRIS a fost doar un pas,la albumul ‘IRIS 30 de ani ’,la Felicia Filip si pana la cel mai recent album ‘Hippie cu Diamante ‘pe de o parte,pe de alta parte in unele spectacole Codrin ni se alatura noua pictand laolalta cu prestatia noastra.Rezultatul muncii sale il consider un rezultat comun cu al nostru,pentru ca ceea ce picteaza este o urmare a vibratiilor pe care si el le primeste din sala,de la public.
7. Ultimul  album  lansat de tine si colegii tai este “Hippie cu diamante”. Unde îl pot găsi cei interesaţi?
 Mike: Albumul poate fi gasit in retelele de librarii Carturesti,Humanitas si Magazinele  Muzica.


     Dragi cititori va invit la concertul trupei Mike Godoroja & Blue Spirit din data de 29 Aprilie 2015 care va avea loc la Casa Municipala De Cultura Slobozia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu