summer_general300x250.jpg

camere foto

vineri, 10 iulie 2015

TEATRUL ARTE DELL'ANIMA

        De saptamana trecuta avem o noua locatie de a merge la teatru,asta pentru ca pe strada Fainari nr.17D  s-a infiintat Teatrul  Arte dell'Anima si acest spatiu a fost deschis cu spectacolul ' Conu Leonida fata cu reactiunea- regia Bogdana Darie si avand in distributie pe Cristian Cretu, Andrei Ciopec si Radu Mateuca,scenografie -Raluca Alecsandrescu,light design -Alexndru Bibere
      Cand veti intra pe site la Teatrul de Arte Dell 'Anima infiintat de Crina si Gabriel Linta veti gasi cateva cuvinte despre ce isi doreste acest teatru sa faca.
     ' Conceptul Arte dell’Anima s-a nascut din dorinta de a dezvolta, incuraja si promova mijloacele artistice ce fac posibila descoperirea, imbogatirea, cultivarea sufletului uman '

  
Si pentru a afla mai multe date ,am rugat-o pe Doamna Bogdana Darie sa imi spuna cateva cuvinte despre acest teatru si mai ales ce isi propune sa faca in viitor.Iata raspunsul dansei:

       ' Teatrul Arte dell'Anima, inițiat de doi oameni de afaceri: Crina și Gabriel Lință, își propune să devină un spațiu al culturii de valoare, al întâlnirii oamenilor de calitate și al inițierii copiilor și tinerilor în minunata artă a teatrului. În același timp, Arte dell'Anima vine în ajutorul celor ce, din diverse motive, sunt în impas, dar pot fi susținuți cu ajutorul mijloacelor teatrale; astfel, se vor iniția cursuri pentru persoane cu adicții, jocuri pentru copiii cu dizabilități, sau întâlniri pentru adulții care, din pricina unui program profesional mult prea încărcat, sunt dominați de tensiune și stres.
        Dorința managerilor este ca acest teatru să devina un sprijin real în evoluția tinerilor artiști, cunoscut fiind faptul că, în societatea de azi, un om de teatru aflat la început de drum se lovește de o multitudine de obstacole. De aceea, la Arte dell'Anima vor lucra împreună, artiști de diferite vârste, variată pregătire și experiență diversă, uniți de dorința de a realiza produse artistice de semnificativă valoare artistică. '


Spectacolul incepe din strada,unde actorul Radu Mateuca isi incepe monologul agitand de zor un clopotel,care anunta totodata si inceperea spectacolului,eu l -am perceput ca un gong .Bing-Bang - incepe spectacolul.
 Si a inceput...Conu leonida fata cu reactiunea....



   Am vazut acest spectacol,de mai multe ori si in mai multe distributii,insa acest spectacol a reusit sa ma  captiveze de la inceput si pana la sfarsit,viziunea regizorala a Bogdanei Darie fiind foarte interesanta,si facand acest spectacol foarte alert si cu mult umor.

       Cristian Cretu in rolul Leonida,face un rol  extraordinar si in cea mai mare parte nu foloseste cuvintele ci mimica fetei,si joaca atat de bine incat reuseste sa ne transmita foarte bine ceea ce simte .La fel cum reuseste si partenerul lui de scena - Andrei Ciopec in rolul Efimitei,care a ales sa vorbeasca in acest spectacol moldoveneste.Acest spectacol areo savoare si un haz nemaipomenit,incat tot timpul reuseste sa te surprinda cu ceva.
Imi plac spectacolele care vin cu ceva deosebit si la care eu nu ghicesc ce se intampla in urmatoarea scena.

      Acestei distributii se alatura actorul Radu Mateuca,in rolul Saftei ,care aduce multa culoare personajului sau si reuseste sa o interpreteze intr-un mod haios pe Safta .Intreg spectacolul are o savoare aparte astfel  reusesti sa uiti ca in sala e cald,in schimb te poti bucura de atmosfera foarte bine
     Am stat in primul rand la vizionarea acestui spectacol,si recunosc a fost tare interesant si pt faptul  ca langa mine se afla recuzita, de unde Andrei Ciopec mai lua cate ceva sa adauge personajului ,iar eu m-am simtit facand parte din spectacol.
Ca la orice inceput de drum ,se serveste sampanie si tort,asa ca si aici am servit un pic din fiecare ,si am incheiat mica petrecere cu un pahar de apa rece.
          Doresc Teatrului Arte Dell'Anima mult succes  si cat mai multi spectatori.
Retineti va rog adresa:str,Fainari nr,17 D,aici se vor intampla multe lucruri frumoase.