summer_general300x250.jpg

camere foto

marți, 23 septembrie 2014

Gala Hop - Gala Tanarului Actor Costinesti 2014



       Anul acesta in zilele de 15, 16 şi 17 iulie 2014 UNITER a organizat preselecţia pentru Gala Tânărului Actor, unde s-au prezentat 179 de tineri absolvenţi ai facultăţilor de teatru din Bucureşti şi din ţară.
La  sectiunea individual au fost in juriu: Radu Afrim,Marius Manole,Doina Lupu si Mihaela Michailov iar la sectiunea grup au fost: Ana Ciontea,Cristian Theodor Popescu si Claudiu Groza.
Au fost alesi 21 tineri actori si 4 grupuri din toata tara.Au fost multi tineri talentati,insa multi nu au respectat tema,si atunci firesc au fost eliminati.



      Tema Galei  a fost tare  frumoasa 'Joaca-te cu mine ! Sint om, nu personaj ' si concurentii de la individual au avut 2 teme la alegere:

1. Sa aleaga o piesa ,de preferinta celebra ,sa caute un personaj trist si sa il faca sa rada- motivatia sa o gaseasca fiecare participant.

2.Sa aleaga o fotografie din cele 4 date si sa intre in povestea ei,sa fie unul din personaje si sa rescrie povestea fotografiei in stilul lor.
 A fost se pare,o tema tare interesanta pentru ca am ascultat fel de fel de povesti,una mai interesanta decat alta.
      Juriul Galei Hop Gala Tanarului Actor Costinesti 2014 a fost format din:
Gianina Carbunariu,Tudor Giurgiu , Ioana Marchidan, Ana Ularu, George Mihaita 
     Ei au avut o grea misiune ,anume-de a alege pe cel mai bun,si a avut de  unde pentru ca toti au fost frumosi,talentati ,inspirati.
O mare bucurie a fost sa o revad pe scena pe Andreea Gavriliu,pe care am vazut-o in Zic- Zac,si aici a prezentat un moment atat  singura cat  si un moment cu o parte din concurenti.





Au fost foarte interesante personajele interpretate de ei,amintesc citiva :Ada Lupu -Olive din Popeye Marinarul...




...sau Cristina Oana Puscatu imitindu-l pe Stefan Banica Junior.




...Lucian Ionescu imitindu-l pe Freddy Mercury...



...Andrei Ciopec imitindu-l pe Nicolae Furdui Iancu...


...sau Ana Maria Bercu cu al sau personaj –  Ella Fitzgerald
...   doresc sa mai amintesc pe Ana Bianca Popescu si personajul jucat de ea fiind Cyndi Lauper,pe Daniel Chirila in rolul Conchita Wurst, Flavia Giurgiu jucand-o pe Giulieta Masina, Dana Marineci interpretind-o pe Ofelia Popii si multi,multi altii ,din pacate nu ii pot nominaliza pe toti.
     Sa va povestesc despre show-ul  in afara concursului care s-a facut de catre concurenti,ce spectacol fantastic a facut Ana Maria Bercu si Stefan Huluba,sau show-l facut de Andrei Ciopec... sau show-ul facut deRuxandra Maniu si Aida Avieritei,sau...sau... despre tot ce s-a intimplat la aceasta Gala?
Greu foarte greu pentru ca au fost 4 zile magice ,de poveste si greu de povestit in cuvinte,insa pentru a va da seama ce se intimpla mai bine aici - invit anul viitor la Gala Hop si astept sa ma contraziceti.

  Premiile acordate  :


             Premiul "Ştefan Iordache", Marele Premiu al Galei, a fost acordat actriţei Ada Lupu, pentru rolul din propria sa compoziţie "Nu e ceea ce pare", după fotografia "Penitent Daughter", de Gregory Crewdson, precum şi pentru interpretarea personajului Olive Oyl.



        Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea Individual, a fost acordat Anei Maria Bercu, pentru rolul Nina Zarecinaia din "Pescăruşul", de A.P.Cehov, precum şi pentru personificarea artistei Ella Fitzgerald.
 Premiul a fost înmânat de actorul Florin Piersic Jr.
           



Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual, a fost acordat actorului Andrei Ciopec pentru rolul Dorel din propria sa compoziţie – după fotografia Crabs Skinningrove de Chris Killip, precum şi pentru personificarea lui Nicolae Furdui Iancu..





     Premiul "Cornel Todea", pentru cea mai bună trupă de actori, a fost acordat spectacolului "Paravan - Două telefoane", scenariul şi regia Matei Lucaci Grunberg, cu actorii Irina Antonie, Andrei Cătălin, Iulia Ciochină, Octavian Costin, Mădălina Craiu şi Ştefan Huluba. Premiul este susţinut, începând cu ediţia a XVI-a, de familia Todea şi a fost înmânat de regizorul Mircea Cornişteanu  ...
SI...
          Premiul cel mai bun spectacol a fost acordat pentru  "Paravan - Două telefoane", scenariul şi regia Matei Lucaci Grunberg, cu actorii Irina Antonie, Andrei Cătălin, Iulia Ciochină, Octavian Costin, Mădălina Craiu şi Ştefan Huluba. Premiul a fost înmânat de actorul Pavel Bartoş.


          Premiul "Sică Alexandrescu", premiul special al juriului, a fost acordat actorului Alexandru Apostol, pentru rolul Andrei Prozorov din "Trei surori", de A.P.Cehov, şi pentru personificarea lui Iggy Pop. Premiul a fost înmânat de catre George Remeş.

     Premiul pentru prestanţă şi rostire scenică, oferit de actriţa Dorina Lazăr, a fost acordat actorului Octavian Costin, pentru rolul Victor din spectacolul "Paravan - Două telefoane", scenariul şi regia Matei Lucaci Grunberg, precum şi pentru personificarea lui Slava Polunin. Premiul a fost înmânat de criticul de teatru Ileana Lucaciu.

   Anul acesta,regizorul si producatorul Tudor Giurgiu a oferit unuia din concurenti  şansa de a face parte din programul "10 pentru Film la TIFF " , si anume, actritei  Reka Rasz .
    Ultimul premiu acordat  a fost premiul Vox Maris -  2014, câştigătorului marelui premiu -, acesta revenindu-i  actriţei Ada Lupu.
   Felicitari tuturor implicati in realizarea acestei Gale ,a fost tare reusita ,cu multe surprize,cu  joaca  si fel de fel de intimplari, si mai ales cu multe ,multe emotii..
 Citeva fotografii de la Gala...

















 
          Astept cu nerabdare  Gala Hop -Gala Tanarului Actor Costinesti  2015...






luni, 8 septembrie 2014

Ziua a saptea - Festivalul Undercloud 2014


 
        Ziua a saptea am inceput-o tare frumos. La ora 12.00 a avut loc Workshop gratuit, destinat artiştilor independenţi: „Cum ne promovăm eficient spectacolul?”, ţinut de Cristina Bazavan .

         A fost foarte interesant,chiar daca eu nu activez in acest domeniu,m-au captivat povestile Cristinei.       Ne-a povestit despre experienta avuta cu Old Vic Theatre precum si despre cum  sa te promovezi singur fara ajutorul cuiva;despre publicitatea facuta pe facebook ( Asa DA sau Asa NU).Workshopul a tinut o ora si un sfert ,insa timpul asa de repede a zburat ca am avut impresia ca a tinut doar 5 minute.Abia astept sa mai particip si la alte workshopuri tinute de Cristina Bazavan pentru ca povesteste tare fain si mai ales ai ce invata din povestile ei.

Dupa workshop am plecat acasa,si am revenit aproape de ora 17.00,unde am mai facut citeva fotografii...






         La ora 18.00 a inceput spectacolul ' Cinci ore cu Mario ' in regia Marianei Camarasan.Un spectacol one-woman-show cu Florina Gleznea.E absolut fantastica in acest rol,a trecut prin tot felul de stari in decurs de o ora si treizeci de minute, a facut cu adevarat  un tur de forta.Se vede  tare ca e foarte talentata si mai ales reuseste sa transmita emotii spectatorilor.Daca nu l-ati vazut,aveti posibilitatea de a-l urmari la Teatrul Unteatru din Bucuresti.

          Un alt spectacol jucat in cadrul Festivalului Undercloud a fost ' Masa zilelor noaste ' regia Dana Voicu si avind in distributie pe : Irina Strungareanu,Lucian Pavel,Ana Maria Moldovan,Dana Voicu.Un spectacol de dans inbinat cu momente de dans interpretate de Irina Strungareanu.





               Dupa terminarea acestui spectacol,ne-am indreptat cu totii catre sala Horia Bernea unde urma sa aiba loc spectacolul companiei din Franta - 'A L'Ombre De Core.
Pentru acest spectacol ,nu am cuvinte de descris cit de frumos a fost .Un spectacol de lumini si umbre,un joc cu trupurile lor - o muzica care te facea sa crezi ca esti intr-o lume magica. Si pentru a va demonstra cit a fost de frumos ,va pot spune ca a fost folosita  in spectacol  muzica  interpretata de  Chapelier Fou - Cyclope @ Othello.









      M-am bucurat sa il intilnesc pe A.G.Weinberg,am vorbit un pic cu el si mi-a spus ca va avea doua concerte in septembrie ,unul pe 13 si altul pe 17.Cel de pe 17 septembrie va fi chiar in curtea Muzeului Taranului Roman.

 

Astazi ,va invit sa vedeti urmatoarele spectacole:

ora  18.00 - ' Poezia visului -regie Miriam Raducanu

ora  19.00 - ' Prestam servicii artistice ' regie Chris Simion

ora 21.00 - 'Asteptindu-l pe Godot ' spectacol al Companiei maghiare.

duminică, 7 septembrie 2014

Ziua a sasea -Festivalul Undercloud 2014

       Pentru a sasea zi de festival ,m-am hotarat sa las doar fotografiile sa vorbeasca....

       Pentru inceput citeva fotografii dinainte de inceperea spectacolelor.





   Cateva fotografii din spectacolul ' Testosteron '...











                                                                                                                                                                                   ...si citeva fotografii di spectacolul  ' Blind Hamlet ' spectacol invitat (Compania Londra).




              Inchei,asa cum v-am obisnuit invitindu-va la teatru la Muzeul Taranului Roman sa vedeti urmatoarele spectacole:

ora 18.00 : ' Cinci ore cu Mario ' - regie Mariana Camarasan

ora 20.00 : 'Masa zileleor noastre ' - Dana Voicu

ora 21.00 : 'A l'hombre de Core ' - spectacol invitat (Compania din Franta)